Omgeving

Domburg

Domburg staat bekend staat als een badplaats waar altijd wat te doen is: zo is er de wekelijkse toeristenmarkt, live muziek, diverse activiteiten op het strand, Horses by the sea en Jazz by the Sea. Op het heerlijke strand kunt u genieten van de zee, sportief vliegeren, kitesurfen, surfen, paardrijden etc. En mocht de zon het een dagje laten afweten is er nog altijd het subtropisch Zwembad “De Parel” met sauna en waar u ook bijvoorbeeld kunt squashen en bowlen. Heeft u honger gekregen na een dagje strand? Dat is geen probleem in Domburg! Er zijn diverse eetcafés, strandpaviljoens en restaurants met uiteenlopende specialiteiten en prijsklassen waar u heerlijk een hapje kunt eten. Aan de rand van Domburg ligt een schitterend bos waar heerlijk in gewandeld kan worden het hele jaar door. Verder ligt in het Mantelingen bos het Kasteel Westhove waar het Zeeuws biologisch museum is gevestigd.

Veere

Veere was eens een machtige handelsstad aan het Veerse gat. Nu is Veere een prachtig stadje aan het Veerse meer. De rijk beladen schepen uit Schotland hebben plaats gemaakt voor jachten in de havens. De pakhuizen en oude straatjes waar je heerlijk kunt ronddwalen herinneren nog aan de glorietijd van dit stadje. In Veere vind je veel authentieke winkeltjes, diverse kledingzaken en souvenir winkels. De winkels in Veere zijn ook op zondag geopend.
Als u van Zeeuwse historie, klederdracht en lekkernijen houdt, is de historische markt in Veere echt een aanrader. U vindt hier typische Zeeuwse producten.

Middelburg

De hoofdstad van Zeeland heeft een rijk verleden en dat is nog steeds zichtbaar. Naast historische monumeten vind je er ook moderne architectuur. Er zijn intieme pleintjes, leuke straatjes, gezellige cafeetjes, een bioscoop, grote winkelketens, bijzondere boetiekjes en galeries. Er is een week markt (donderdag), een antiek- en ambachtenmarkt (maandag), en regelmatig een tweedehands boeken markt, een rommelmarkt en een nachtmarkt. Terugkerende evenementen: Nazomer Festival (augustus), Middelburg VÓLkoren (juni), Jazzfestival (Pinksteren), City of Dance en Mosselfeesten (juli).

Vlissingen

Aan de oevers van de Westerschelde ligt Vlissingen, een stad met een maritiem heden en verleden. Vlissingen heeft de langste zeelboulevard van Nederland, met dicht langs de kust voorbijvarende schepen. Aan de ene kant van de boulevard sta je oog in oog met zeeheld Michiel de Ruijter, aan de andere kant hoor je de klanken van het windorgel. Een mooi uitzicht op zee heb je vanuit het kraaiennest (Arsenaal). In het centrum bieden terrassen, restaurants, winkels, de markt (vrijdag) en een bioscoop de nodige ontspanning. Bekende festivals: Onderstroom (juli) en Film by the sea (september).