Activiteiten

Natuurgebied Oranjezon

Oranjezon, tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder, is zeker het meest afwisselende kustgebied van Zeeland: strand, hoge duinen, duinvalleien, struweel en bos, je vindt het er allemaal. Het is lang in gebruik geweest als waterwingebied.

Tegenwoordig is Oranjezon een prachtig natuurgebied, waar je reeën, damherten en Koniks – echte wilde paarden – kunt tegenkomen. Deze dieren helpen om de verruiging tegen te gaan: knabbelend en grazend zorgen ze voor een gevarieerde plantengroei. Er groeien bijvoorbeeld het duinviooltje, vroegeling, muizenoortje, driedistel, kleine leeuwetand en ook veel paddenstoelen. Er zijn struiken zoals meidoorn, egelantier, bramen en niet te vergeten duindoorn. Door al die bessen is Oranjezon ook in het najaar een echt vogelparadijs.

Er zijn vijf gemarkeerde wandelroutes. Bij de entree is er een klein, vrij toegankelijk informatiecentrum. Hier zijn regelmatig kunstexposities.

Vrijetijdscentrum De Parel

Babelweg 2 – Domburg

De Parel is hèt vrijetijdscentrum in Domburg. Naast het luxueuze Kuur- en Beautycentrum en het stijlvolle saunalandschap treft u er ook een uitgebreid zwemparadijs aan met o.a. binnen-/buitenbad, peuterbad, 79 meter lange glijbaan, Pelikaanduik, snelstromende rivier, borrelbanken, bikinibar en een Speel- en Zonneweide. Daarnaast biedt De Parel u bowling- en squashbanen, een fitnessruimte, een theater met theatercafé, een sportcafé en restaurant De Parelvisser.

Vlindertuin Berkenhof

Langeweegje 10a – Kwadendamme

Eigenaar Johan Antes spreekt altijd over “zijn uit de hand gelopen hobby”, maar als u een bezoek brengt aan de vlindertuin zult u merken dat deze hobby ondertussen behoorlijk gegroeid is.
Als u de vlindertuin binnengaat, wordt u verrast door een veelheid aan tropische planten, vogels en vlinders. U begeeft zich in een groene oase waar de passieflora’s meters hoog groeien en hun takken vol prachtige bloemen naar beneden laten hangen.

Uitspanning de Jonge Johannes

Vrouwenpolderseweg 55a – Serooskerke

Geniet van weidse vergezichten, op het terras of in het sfeervolle restaurant. Voor kinderen is er een speeltuin, een skelterbaan of de mini-kinderboerderij. De molen is open voor bezichtiging. Bezoek ook ons winkeltje onder de molen waar streekproducten en meel van de eigen molen worden verkocht. Vanaf medio juni/juli is een bezoek aan de maïsdoolhof zeker de moeite waard.

Rondvaart Middelburg

Achter de Houttuinen 39 – 4331 NJ  Middelburg

U vaart in open boten (54 personen) door de oude grachten van Middelburg met aan beide zijden oude gebouwen en pakhuizen die stammen uit een rijk (VOC) verleden. U vaart onder (soms zeer lage) bruggen en door de onlangs gerestaureerde sluis. Door de deskundige uitleg tijdens deze gezellige 40 minuten durende vaartocht, maakt u kennis met de rijke cultuurhistorie van Middelburg vanuit een ander perspectief.

Deltapark Neeltje Jans

Faelweg 5 – 4354 RB Vrouwenpolder

Een dagje naar hét leukste waterpark van Nederland?

Kom naar Zeeland, een hele dag genieten van zeedieren, spetterende attracties en alles van de Deltawerken zien! Deltapark Neeltje Jans is gelegen op een toplocatie midden in de zee, omgeven door de prachtige Zeeuwse natuur.

Hier vind je verbazingwekkende exposities en stormachtige attracties. U kunt ook aan boord van de rondvaartboot om vanaf het water de Deltawerken te bekijken. Kortom, maak een dagje vrij en kom met familie en/of vrienden naar Deltapark Neeltje Jans!

Familiepretpark Mini Mundi

Podium 35 – 4337 WV  Middelburg

 

Ontdek Miniatuur Walcheren! Het miniatuurpark, ook wel klein walcheren genoemd, heeft verlaagde wandelpaden en de exacte contouren van Walcheren. De maquettes, schaal 1 op 20, laten veel monumentale gebouwen van Walcheren zien. Van het stadhuis en de Lange Jan van Middelburg tot de boulevard van Vlissingen.

Beleef het pretpark! Met de hele familie in de achtbaan, schommelschuit of de 10 meter hoge ballontoren. Daarnaast kunt u samen buiten nog genieten van de authentieke carrousel en natuurlijk een ronde maken met de Mini Mundi Express.

Geniet van de indoorspeeltuin! In het mega paviljoen staan verschillende speelstructuren met een uitdagende klimtoren, botsauto’s en een ware klimvulkaan. Aan de kleinsten is ook gedacht: met een ballenbak, een fietsparcours, softplay en natuurlijk de reuze blokkenhoek.

Bij Mini Mundi kunt u ook heerlijk genieten op het zonnige terras of in het paviljoen van onder andere een kopje koffie met appelgebak, broodjes en vers gebakken pannenkoeken.

Terra Maris

Duinvlietweg 6 – 4356 ND  Oostkapelle

Terra Maris, letterlijk land van de zee, is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Het museum is gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westhove, dat gelegen is in het prachtige natuurgebied De Manteling van Walcheren, tussen Oostkapelle en Domburg. Een afwisselende, levendige tentoonstelling neemt je mee door de geschiedenis van het Zeeuwse landschap en laat je de rijk gevarieerde Zeeuwse natuur zien. Maak kennis met de dynamische natuur van de Delta, de vele inpolderingen en de meer dan honderd dorpen die in de loop van de eeuwen door het water van de kaart werden geveegd. En… laat u verrassen door het landschap van nu.

In de glazen ontvangsthal voor het museum vind je het museumcafé ‘De Orangerie’ en de museumwinkel. Achter het museum ligt een prachtige 2.5 ha grote landschapstuin.

Terra Maris organiseert regelmatig wisseltentoonstellingen en organiseert het hele jaar door allerlei activiteiten.

Zeeland Museumland

Zeeland is een kleine provincie met, naar verhouding, veel musea. Ontdek ruim 45 Zeeuwse musea: grote en bekende, maar ook kleinere specialistische musea.

Ieder museum een eigen verhaal. Ieder museum heeft een eigen gezicht, de Zeeuwse musea laten samen zien wat de Zeeuwen bindt: wat ze raakt, wat ze koesteren en wat ze vrezen. Ieder museum is anders, gezamenlijk maken ze ZeelandMuseumland.

Stap nieuwe werelden binnen en ontdek de Zeeuwse ziel.